”De visste vad de gjorde – och de skall straffas”

”De visste vad de gjorde – och de skall straffas”

Författaren och opinionsbildaren mot hedersvåld Soheila Fors har varit aktiv i debatten mot att IS-terrorister skall slippa undan straff i Sverige. Hon skriver på sin Facebooksida apropå dem, som nu har kommit tillbaka till Sverige:

Annons

”300 svenska medborgare reste till Syrien för att ansluta sig till kalifatet. Av dem har 50 dött, 100 är kvar i regionen och 150 IS-terrorister, ofta kallade IS-återvändare, ambulansförare, frisörer, turister och hemmafruar återvänt till Sverige. Av dem har nästan ingen straffats.

Det har gått så långt att kurderna, av respekt för sina lidande och döda inte vill låta någon enda terrorist och terroristsympatisör återvända till Sverige. De kurdiska myndigheterna vet att de som kommit från kalifatet går fria här.

De som reste till kalifatet gjorde det med öppna ögon. Sociala media var fulla av propagandafilmer på vilka människor förslavades, halshöggs och stympades. Samhället beskrevs i detalj. Resenärerna visste alltså vad de gjorde, de visste vilken verklighet som väntade. De tog ställning, de bidrog och de ska straffas.”

 

Foto: Facebook

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!