”Penningtvätthärvan i Swedbank är världens största”

”Penningtvätthärvan i Swedbank är världens största”

När jag, försiktigt, räknar ihop summorna i Swedbank så är 3 000 miljarder i transaktioner som fått minst en varningsflagga”. Det skriver Dagens PS.

Annons

Journalisten Birgitta Forsberg sa i Affärsvärldens Bokpodden i veckan som hon gästade och där ämnet var hennes nya bok om skandalomsusade Swedbank, som hon beskriver som ”världens största penningtvättshärva”.

NB Nyhetsbyrån har flera gånger uppmärksammat penningtvättshärvan i Swedbank , som SVT:s Uppdrag granskning var först ut att avslöja.

Birgitta Forsberg har grävt djupare i penningtvättsavslöjandet och i sin nya bok om Swedbank konstaterar hon att den svenska storbanken grävt ner sig i en djup kris i Baltikum.

Forsberg är mest förvånad över de stora summor som Swedbank tvättat genom sitt bankkontor i Baltikum.

”Man hade sagt länge att Danske Bank är världens största penningtvättshärva. Där var det summor 1 900 miljarder svenska kronor som slussats in och ut ur deras kontor i Estland”, säger Birgitta Forsberg i Affärsvärldens Bokpodden och konstaterar att det rör sig om ”3 000 miljarder i transaktioner som fått minst en varningsflagga” i fallet Swedbank.

Andreas Swedberg

Relaterat
Amerikansk storbank avslutar samarbete med Swedbank

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!