Tyskland: Skyddet för befolkningen har högsta prioritet – utvisa brottslingar till Syrien!

Tyskland: Skyddet för befolkningen har högsta prioritet – utvisa brottslingar till Syrien!

Nyligen skedde ett uppmärksammat terrorattentat i tyska Dresden, där den syriske migranten (från 2015), Abdullah Haj Hasan, greps. Nu kräver flera tongivande politiker i Tyskland att man utvisar honom och andra till Syrien efter avtjänat straff. Det skriver Bild.

Annons

”Den som har begått ett terrorbrott har förverkat gästfriheten. För mig är omedelbar utvisning önskvärd”. Det säger Nordrhein-Westfalens inrikesminister Herbert Reul (CDU).

Bayerns inrikesminister Joachim Herrmann (CSU) är inne på samma spår och vill snarast ta upp frågan på ett förestående inrikesministermöte, eftersom Syrien idag är ett land dit man normalt inte utvisar brottslingar från Tyskland. ”Skyddet för befolkningen har högsta prioritet.”

Andra inrikesministrar från Tysklands olika förbundsländer har liknande uppfattningar. Någon pekar på en interimslösning i väntan på att Syrien skall bli ett säkert land att utvisa till. Då handlar det om att internera den straffade på obestämd tid.

Sachsens inrikesminister Roland Wöller (CDU), närmast sörjande för den dödliga terrorattacken i Dresden, menar att befolkningens säkerhet måste gå först samt att man inte vidare skall acceptera generella utvisningsstopp för svåra förbrytare.

Förbundsinrikesminister Horst Seehofer (CSU) vill nu pröva möjligheterna att utvisa förbrytare till de delar av Syrien, där det inte pågår krigshandlingar.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!