Våldtog 11 -åring – släpptes och våldtog 13-åring

Våldtog 11 -åring – släpptes och våldtog 13-åring

Tyskland kommer nu – efter första Coronavågen – att återuppta utvisningar till Afghanistan. Redan i somras kom frågan om utvisning till landet upp, då en afghansk man, tidigare känd av polisen, först våldtog en 11-åring och sedan en 13-åring. Det skriver tyska Bild.

Annons

Det var ett par bestialiska våldtäkter i Dortmund, som upprörde Tyskland. En namngiven afghan – Zubyr S – känd av polisen i bland annat drogsammanhang, våldtog först en 11-årig flicka. Han släpptes därefter på fri fot och våldtog en månad senare en 13-årig flicka.

När detta blev känt ryckte ställföreträdande ministerpresidenten i Nordrhein Westfalen, Joachim Stamp (FDP), in och krävde hårda åtgärder: ”Denne vedervärdige gärningsman skall inte bara dömas utan även direkt efter avtjänat straff skickas till Afghanistan. Han skall aldrig mer få gå fri i Tyskland.”

Även CDU:s generalsekreterare Paul Ziemiak hötte med näven: ”Detta visar att vi måste kunna skydda barn bättre i vårt land.” Han menade vidare, att mycket lidande hade besparats offer, om brottslingar som gjort sig skyldiga till så grova brott hade placerats i häkte och inte släppts medan undersökningen pågår.

Gärningsmannen var alltså tidigare känd av polisen i drogsammanhang och misstänks även ha sålt droger till barn.

Christopher Jarnvall

 

Bild: Privat

Annons

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!