Därför ger vi ut NB Nyhetsbyrån – vi växer och är här för att stanna!

Därför ger vi ut NB Nyhetsbyrån – vi växer och är här för att stanna!

Godmorgon! Måndag mitt i november. Nota Bene Nyhetsbyrån kommer ut som vanligt och nu har vi också en podd. Snart blir det TV och rörliga bilder! För dig att läsa och följa i ett alltmer diversifierat och komplext medieklimat. Vår ambition är att lyfta fram det som gärna ”försvinner” hos traditionella media.

Annons

Ett axplock av det som hände i helgen: Skottlossning i Gävle. Drive-by-skjutning i Nordmaling i Västerbotten. Mord i Skärholmen i Stockholm. Brutala personrån i Göteborg. Våldsam brand i flerfamiljshus i Landskrona.

Sverige förändras. Inte ens vi hann med att fånga upp detta på nyhetsplats. Annat än som ovanstående sammanfattning. Det håller helt enkelt på att bli för mycket i lilla Sverige. Så blev det när ”världen” kom hit. Men det är ändå den trenden vi försöker följa och skildra.

Vi berättar också om de fortsatta turerna i det amerikanska presidentvalets efterdyningar. Många har nog tröttnat vid det här laget, men det som pågår är faktiskt mer spännande – och möjligen oroväckande – än man anar och kan bli mer banbrytande än vad vi kan föreställa oss.

Nyhetsbyrån följer också våra grannländer, så gott vi förmår. Vad händer i Danmark? Eller Norge och Finland? Hur hanterar Tyskland sina migrationsproblem? Men vi ger oss också iväg till Afrika och Asien. Det är viktigt med helhetsgreppet.

Vi är en liten redaktion, som inte kan jämföras med de resurser de stora medieföretagen besitter. Ändå lyckas vi bra och har stor spridning – den största efter Expressen och Aftonbladet – på sociala media. Och vi växer.

Affärsidén är att göra en tidning vi kan tjäna pengar på. Vi har inte presstöd och vi får inte in andra skattepengar heller. Vi lever av reklam och generösa bidragsgivare. Vi kommer också att införa ett system med prenumerationer och vissa artiklar kommer att låsas.

En del av er som följer har synpunkter på innehåll och val av ämnen och vinkel. Det kan man ha. Vi försöker lyfta fram sådant som vi tror intresserar våra läsare. Men vi kan säkert bli bättre. Då får vi spridning på våra artiklar och då blir det klick. Klicken tjänar vi pengar på. Det är den krassa verkligheten.

Annons

Andra tycker att vi lägger in för mycket reklam. Det kan bli jobbigt att läsa och även om vi är noga med att ange vad som är annonser, får vi frågor om dessa hör hemma i Nyhetsbyrån. Ja, det gör de. Det är reklamen som får tidningen att gå runt. Det är också den krassa verkligheten.

Men hursomhelst verkar de flesta gilla oss. Våra läsare och följare blir fler och fler och vi försöker bredda utbudet och öka kvaliteten på innehållet. Det är så vi kommer att vinna i längden. Det är så vi behåller trogna läsare och får nya varje dag.

Tack för att ni läser, följer och (på ett civiliserat sätt) kommenterar!

Önskar er hälsa och välgång och en fin arbetsvecka!

Christopher Jarnvall, C red

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!