Åtalas för tortyr och våldtäkt på kyrkogård

Åtalas för tortyr och våldtäkt på kyrkogård

Två yngre män åtalas för tortyrmisshandeln och våldtäksrånet på Norra kyrkogården i Solna i slutet på sommaren. Männen åtalas för människorov, synnerligen grov misshandel, grov våldtäkt, grovt rån och övergrepp i rättsak. Det skriver Expressen.

Annons

De två åtalade, en 18-åring och en 21-åring, utsatte två pojkar för både misshandel och våldtäkt under flera timmar. Det primära syftet med gärningarna har varit att komma över pengar. Det finns ingen tidigare koppling mellan gärningsmännen och målsägandena, enligt Kammaråklagare Anders Tordai.

Det var tidigt en söndagsmorgon i augusti som polisen fick in uppgifter om att två personer var försvunna. NB Nyhetsbyrån skrev om detta. Det handlade om två pojkar som tillslut lyckades kalla på hjälp från en förbipasserande.

Från klockan elva på på lördagskvällen fram till omkring klockan nio på söndagsmorgonen utsattes pojkarna för vad som beskrivits som tortyrliknande behandling.

”De har blivit knivhuggna. Det verkar vara ett knivhugg per målsägande. Jag menar att det är en del av den grova misshandeln, men de utsattes även för ytterligare våld.” Det berättade åklagare Anders Tordai efter händelsen.

Nu åtalas alltså två män för människorov, synnerligen grov misshandel, grov våldtäkt, grovt rån och övergrepp i rättsak.

Den äldre av brottslingarna – 21-åringen – har tidigare dömts för flera brott. I somras dömdes han för mordbrand efter att han tillsammans med kumpaner kastat in en molotovcocktail mot en bilfirma. Men han var inte frihetsberövad och kunde alltså begå nya brott.

Skadorna för branden uppgick till runt en miljon kronor. Straffet blev ett och ett halvt års fängelse – som han ännu inte hade börjat avtjäna när han greps misstänkt för våldtäktsrånet på kyrkogården.

Annons

Christopher Jarnvall

 

Bild: Skärmdump Expressen

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!