Regeringen vill krossa kommunernas självbestämmande

Regeringen vill krossa kommunernas självbestämmande

Nyhetsbyråns chefredaktör Christopher Jarnvall intervjuar Mattias Bäckström, energipolitisk talesperson för Sverigedemokraterna, om snabbutredningen som hotar det kommunala självbestämmandet i energifrågan. ‘’Nu ska man då snabbutreda för att försöka forcera det här inom mandatperioden’’ säger Mattias Bäckström till Nyhetsbyrån”. 

Annons

Christopher Jarnvall intervjuar Mattias Bäckström (SD) för Nyhetsbyrån: Om hotet mot det kommunala självbestämmandet i etableringen av nya vindkraftverk.

Kommuner runt om i Sverige har varit skeptiska till byggandet av nya vindkraftverk. Därför vill regeringen nu utreda om det kan göras möjligt att inskränka kommunernas självbestämmande för att satsa på byggandet av vindkraftverken.

Mattias Bäckström är orolig för vad detta kommer innebära för kommunernas självbestämmande i vindkraftsetableringar. 

– Detta är någonting som vi är väldigt oroade över då man försöker inskränka det kommunala självbestämmandet när det kommer till vindkraftsetableringen, säger Mattias Bäckström.

Sverigedemokraterna har även varit skeptiska till regeringens energi- och klimatpolitik under en längre tid. Mattias Bäckström påpekar att väderberoende energikällor inte är tillförlitligt och att regeringens satsningar inte gett någon effekt för vare sig klimatet eller näringslivet.

Isabelle Eriksson

[email protected]

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!