Visselblåsare: Facebook spionerar på sina användare

Visselblåsare: Facebook spionerar på sina användare

Tucker Carlson på Fox News avslöjar att amerikanska företag samarbetar för att censurera politiska motståndare. Bland annat avlyssnar Facebook sina användare enligt en talesperson på Facebook. Tucker säger att detta har skett i det dolda, och är antagligen inte ens lagligt. Systemet som används heter ”Centra”, som registrerar användarnas rörelsemönster på internet – vilka sidor man besöker över hela internet, vilka länkar man delar/använder, vem/vilka man kommunicerar med etc.

Annons

Mark Zuckerberg, VD och grundare av Facebook, påstår att han inte känner till systemet och inte heller vet han om att Facebook använder sig av ett sådant system som avlyssnar sina användare/medlemmar.

En talesperson för Facebook, en så kallad visselblåsare, har dock bekräftat för Fox News att systemet Centra i själva verket existerar.

Andreas Swedberg

Relaterat
Google, Apple, Amazon, Facebook ställs inför kongressförhör

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!