Detta kriminella elände är arvet till våra barn…

Detta kriminella elände är arvet till våra barn…

I tisdags åtalades en 18-årig tunisier och en 21-årig kurd från Iran för grovt rån, människorov, synnerligen grov misshandel, grov våldtäkt och övergrepp i rättsak. Två minderåriga pojkar blev deras offer.

Annons

Under en hel natt i augusti plågades de två pojkarna av brottslingarna. Gärningsmännen sparkar dem, trampar på deras huvuden, våldför sig på dem… Och avslutar tortyren med stt försöka begrava dem levande.

Expressen och flera andra media beskriver den bestialiska tortyren de två pojkarna utsattes för. De båda offren har nu berättat hur de plågades.

Om de två gärningsmännen döms till maximala straff för den grova misshandeln och den grova våldtäkten, får de sammanlagt 13 år. Låt oss innerligt hoppas att domstolen gör sitt jobb.

Men den 18-åringe tunisiern, den som också tycks ha varit pådrivande, får en åldersrabatt med halverad strafftid till 6,5 år.

Sedan får han ytterligare rabatt i form av den obligatoriska svenska tvåtredjedelsfrigivningen. Vilket ger honom ett straff på maximalt drygt fyra års fängelse.

Den 21-åringe iraniern skulle inte få någon åldersrabatt, men däremot blir han frigiven efter två tredjedelar av tiden. Han får alltså maximalt drygt åtta års fängelse. Det konstaterar Nyheter Idag.

Och det drägg som nu skall dömas enligt tandlösa svenska lagar är långt ifrån ensamma. Och de tillåts även gå fria – ofta i väntan på straff, som var fallet med den äldre av brottslingarna. Han var dömd och skulle ha suttit inne, när övergreppen begicks.

Annons

Detta är alltså arvet vi har givit till kommande generationer.

Vi har – genom en totalt okontrollerad och oansvarig hejsan-hoppsan-politik – skapat en djungel av Sverige. En djungel full av brottslingar som säljer knark, förnedringsrånar, våldtar…

Där kommer inte våra barn att överleva länge.

Att de båda kräken som nu får svara för sig i domstol döms för våldtäkten och hamnar längst ned i fängelsehierarkin kan vi bara hoppas. Förhoppningsvis får de också sina straff utmätta av medfångarna.

Men härute fortsätter övergreppen. Och det finns ingen politisk plan för hur vi skall komma till rätta med kriminaliteten. Hur vi skall kunna skydda våra barn? Skall vi bara avvakta och hoppas på det bästa?

Vi tror, att folk snart börjar ta lagen i egna händer. Det är inte orimligt att förvänta sig, när samhället inte längre kan skydda oss och framför allt inte våra utsatta barn.

Vi går en dyster och orolig framtid till mötes. Detta kriminella elände lämnar vi över till kommande släkten.

Christopher Jarnvall

 

Foto: Polisen

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!