Offentlig fredagsbön utanför franska ambassaden

Offentlig fredagsbön utanför franska ambassaden

Muslimer håller just nu fredagsbön utanför franska ambassaden på Kommendörsgatan, Östermalm. Ett sextiotal muslimer samlades vid lunchtid för att manifestera mot Frankrikes president Emmanuel Macrons krafttag mot islamismen. Polis är på plats och bevakar händelsen.

Annons
Bild: Budskapet från de demonstrerande muslimerna Foto: Isabelle Eriksson

Arrangör för den offentliga fredagsbönen var Muhsin Asinger, representant för Islamiskt Kurdiskt Kulturcentrum, IKKC.

Han var även med och protesterade på Norrmalmstorg då SÄPO frihetsberövat fem radikalislamistiska män i maj förra året.

Runt sex piketbussar var närvarande och dialogpolisen var på plats. Islamisterna befann sig i närheten av franska ambassaden och blockerade trafik.

Nyhetsbyrån intervjuade en av deltagarna på fredagsbönen.

– Vi vill visa vårt stöd till profeten Muhammed. Vi valde den här dagen för att det är en helig dag. Vi vill visa fransmännen att vi är emot deras agerande. De ska respektera vår religion, vi har inte gjort något hotfullt mot samhället. De vet att vi blir upprörda, vad vinner dem på det? Vi kommer inte acceptera att häda profeten, vi är även emot hädelse av andra religioner.

Bild: Phsdar Babeker Foto: Isabelle Eriksson

Nyhetsbyrån ringde upp chefredaktör för Ledarsidorna, journalisten Johan Westerholm, som granskar islamismen i Sverige för en kommenterar:

– Det vi ser här är en allmän temperaturhöjning i hela Europa. Frankrike går nu i fronten mot islamismen och det vi ser här är effekterna av det. Detta är lika mycket en signal till Sverige som till Frankrike.

Annons

Flera förbipasserande reagerade starkt på vad de såg. En person på cykel som arbetade i närheten av Kommendörsgatan kommenterade händelsen till Nyhetsbyrån:

– Detta är ett skämt.

Isabelle Eriksson

[email protected]

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!