Snabba ryck i Frankrike – låååångsamt i Sverige…

Snabba ryck i Frankrike – låååångsamt i Sverige…

För någon vecka sedan kunde vi läsa att Sverige fortsätter att pytsa ut skattepengar till islamistiska organisationer. Trots SÄPO-varningar. Vi vet inte ens om det blir något stopp under denna mandatperiod – för nu är vi inne på tredje utredningen.

Annons

Trots att en majoritet av partierna i riksdagen är överens sedan flera år: Skattepengar skall inte gå till islamister!

Det går låååångsamt i Sverige…. Vill vi ens ha ett resultat?

Och vågar ens någon av våra välbetalda politiker eller statliga tjänstemän meddela islamisterna att det inte blir mer pengar?

Är det därför det tar så lång tid? För de kan ju bli arga och börja bråka…

Igår lade NB Nyhetsbyrån ut ett reportage av frilansjournalisten Isabelle Eriksson, som för vår räkning har granskat religiösa friskolor i Örebro. Friskolor som visserligen inte får svenska skattepengar rakt ned i fickan – men däremot finansieras av Saudiarabien.

Och när vi frågade de styrande kommunpolitikerna, berättade de, att de inget kan göra – eftersom avgörandet ligger hos skolinspektionen.

Men när vi frågade uppe på skolinspektionen – så bollade man ned problemet till kommunen. För detta är i grunden en kommunal fråga, menar man.

Annons

Och när NB Nyhetsbyrån ringde skolchefen på den muslimska friskolan, för att fråga hur det stod till med pengarna från Saudiarabien, slängde han på luren.

I Sverige går det inte bara låååångsamt. Det händer INGENTING! För väldigt få VÅGAR ta i de jobbiga frågorna!

I Frankrike har man under flera år plågats av islamistiska våldsdåd. Nu börjar det hända saker. President Macron ger de muslimska trossamfunden två veckor på sig att acceptera Republikens värdegrund – annars är det tack och hej!

I Danmark går det också undan. Nu blir det förbund mot utländsk finansiering av moskéer.

I Sverige utreder vi i åratal, så att ingen blir kränkt och garanterat INGENTING händer… Det känns förkvävande hopplöst!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!