Polisen borde ha skingrat islamisterna!

Polisen borde ha skingrat islamisterna!

Ett gäng islamister samlades på fredagen mitt i gatan, mitt i Stockholm, mitt för Frankrikes ambassad. Inte ett ord till fördömanden mot terroristerna. Bara protester mot Emmanuel Macrons nya bestämda policy. En linje som är ett minimum för att rädda vårt Europa.

Annons

Vi är otroligt trötta på det där islamistiska härket!!!

Även en kristen, tolerant och vidsynt redaktion som NB Nyhetsbyråns har sina gränser. Dagens islamistiska manifestation utanför franska ambassaden i Stockholm var definitivt en sådan gräns.

Det tjatas om islamofobi och att man skall vara tolerant. Vi är toleranta. Vi respekterar människor och deras tro. Vi respekterar troende av vilken konfession de vara månde som låter religionen vara en privatsak.

Men med tanke på att de här filurerna som gaddade ihop sig i Stockholm igår gör politik av sin religion och inte en enda gång har fördömt de islamistiska illgärningarna, bara hackat på Frankrike, förtjänar de ingen respekt.

Frankrike är ett tolerant, sekulärt västerländskt land som nu tillslut går i spetsen för att slå tillbaka mot de fanatiska krafter som vill demonstrera sitt successiva övertagande av vårt Europa. Krafter som inte backar för annat än ett kraftfullt och bestämt uppträdande.

Deras agerande handlar inte om någon ilsken eller sårad reaktion på vulgärpopulistiska koranbränningar. Detta är en maktdemonstration. Det måste vi inse. Och vi lär få se många fler om vi inte sätter ned foten. Hårt.

Men vi låter dem märkligt nog hållas. En masse. Mitt i gatan. Mitt i Stockholm. Mitt på fredagen. Tre dagar efter det att regeringen har gått ut med åtta-personers-regeln (gäller enligt lag från 24/11, men bör följas redan nu).

Annons

NB Nyhetsbyrån var förstås där och bevakade. Men några skattebetalda media såg vi inte röken av. Vi var ensamma.

Frankrike behöver allt stöd vi kan ge dem och SVT/SR borde ha masat sig dit och rapporterat för de nio skattemiljarder de får varje år. Radio-/TV-huset ligger dessutom bara ett par kvarter från franska ambassaden.

Den enda lilla glädjen i det hela var väl att Advokatsamfundets aktivistiska tidigare generalsekreterare Anne Ramberg bor i närheten. Nu får hon ligga som hon bäddat.

Det får för övrigt alla vi andra också – även vi som inte bäddat. Var detta kaotiska samhälle den plan alla naiva politiker hade?!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!