Islamisternas krav på förbud att håna islam och Muhammed

Islamisternas krav på förbud att håna islam och Muhammed

I fredags höll drygt 40-talet islamister fredagsbön mitt på Kommendörsgatan vid franska ambassaden i Stockholm. Det var en protest mot Frankrike. Polisen fanns på plats men ingrep inte. En intervjuad deltagare tyckte, att Emmanuel Macron var värre än Adolf Hitler.

Annons

Trots att folkmassans mängd stod i strid både mot svenska regeringens påbud (åtta personer) och Svenska kyrkans policy om 20 besökare, fick de ostörda genomföra sina protester.

NB Nyhetsbyrån var på plats i fredags. Men ingen av de stora nyhetsplattformarna var där. SVT och SR rapporterade inte, trots att de ligger ett par kvarter bort.

Det demonstranterna krävde var bland annat följande:

”Hån mot religion bör förbjudas.” Detta mot bakgrund av att Frankrike deklarerar att yttrandefriheten tillåter, att även karikatyrer av profeten Muhammed visas offentligt.

”Att håna islam och dess profet är emot yttrandefriheten vi har i Sverige.” Det tyckte man också. Men det är litet oklart hur man tänkte där, med tanke på att yttrandefriheten faktiskt tillåter hån även mot religioner och profeter.

Man vill även att det skall vara ”brottsligt” att håna religioner.

Sannolikt kommer inte Frankrike att ta dessa krav ad notam. Det hade nog inte gruppen islamister heller förväntat sig. Deras åsikter om tillvaron tycks också ha varit extrem.

Annons

En av deltagarna, som intervjuades av Nyheter Idag, menade att Adolf Hitler minsann visade respekt för islam, men att Emmanuel Macron däremot visar hat mot islam och därför är värre än Hitler.

Den muslimska församlingen på Kommendörsgatan passade dock aldrig på att ta avstånd från de bestialiska terrormorden, som senare tid har skakat Frankrike. Bland annat halshuggningen av en lärare, som hetsades fram av islamister på sociala media.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!