Özz Nûjen vill ha mer pengar från staten – trots mångmiljontillgångar

Özz Nûjen vill ha mer pengar från staten – trots mångmiljontillgångar

Özz Nûjen är en av de underhållare som vill ha mer pengar från staten till följd av Coronapandemins restriktioner, som tvingar dem att ställa in föreställningar. Det skriver SVT.

Annons

Från och med den 24 november gäller åtta personer vid offentliga sammankomster. Regeringen tog samtidigt även bort undantaget som har gällt för restauranger med artister som underhåller matgäster.

Underhållaren Özz Nûjen var fram till det nya beskedet aktuell med bland annat en julshow. ”Det går inte att att genomföra för bara åtta personer. Vi har blivit tvungna att ställa in allting just nu.” Det säger Nûjen.

Nûjen säger att han skulle vilja ha beskedet från staten, att ersättning för förlorade intäkter betalas ut till honom.

Enligt en lista Aftonbladet gjorde tidigare i år fick kända artister – bland andra Özz Nûjen – hundratusentals kronor i bidrag från staten på grund av inställda föreställningar i Corona-spåren under våren. Nûjen fick för egen del 112.500 kronor.

Det har riktats kritik mot utbetalningarna, eftersom flera av kändisföretagen har miljontillgångar att övervintra med. Nûjens bolag hade närmare sju miljoner i tillgångar 2019.

Dessutom anses Nûjen och andra kända artister ha haft en fördel framför andra företagare, som också har drabbats hårt av krisen men inte har haft samma möjlighet att söka stöd.

Christopher Jarnvall

Annons

 

Bild: Facebook

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!