Anonyma protester mot utgivning av Jordan B Peterson

Anonyma protester mot utgivning av Jordan B Peterson

Den kanadensiske psykologiprofessorn Jordan B Peterson är aktuell med en ny självhjälpsbok. Men valet att ge ut den ledde till ett ”krismöte” bland de anställda på förlaget Penguin Random House. Det skriver SVT. 

Annons

Jordan B Petersons nya bok kändes obekväm för vissa anställda på bokförlaget Penguin Random House. Enligt sajten Vice world news beskriver en anonym anställd Peterson som ”transfob” och tycker, att Petersons uttalanden har gjort honom till en ikon för vit makt-rörelsen.

”Det spelar ingen roll vad just den här boken handlar om. Jag är inte stolt över att arbeta för ett företag som ger ut honom.” Det menar den anonyma medarbetaren.

Enligt sajten skall anställda ha gråtit och ett flertal skall ha klagat över beslutet, när bokförlagets ledning träffade de anställda för ett möte där de diskuterade valet att ge ut boken.

Jordan B Peterson blev känd för allmänheten med sin bästsäljare ”12 livsregler: ett motgift mot kaos” – som gavs ut 2018. På nätet har han också gett vägledning till miljoner följare om hur de skall föra sig i världen.

Han har hyllats som en av skarp tänkare, men många upplever honom även som en provokatör för sin kritik av bl a politisk korrekthet.

Den nya boken – ”Bortom ordning: 12 nya livsregler” – ges ut i mars nästa år. Det ser ut som att den kommer att ges ut på nämnda förlag, trots enstaka protester, gråt och tandagnisslan.

Christopher Jarnvall

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!