Allt mer bråk och ingripanden på lasarettet i Karlstad

Allt mer bråk och ingripanden på lasarettet i Karlstad

I slutet av oktober i år var antalet ingripanden från  ordningsvakter på Centralsjukhuset i Karlstad uppe i samma nivå som under hela 2019. I flera fall av ingripanden bar folk även vapen. Det skriver SVT.

Annons

Fram till den 23 oktober i år hade de sju ordningsvakterna på Centralsjukhuset i Karlstad gjort 200 ingripanden och var då alltså upp i samma nivå som under hela 2019.

”Vi har sett en ökning men i och med att året inte är slut än vet vi inte exakt hur stor ökningen kommer att bli. Men det handlar om mellan 15 och 20 procent.” Det säger Region Värmlands biträdande säkerhets- och beredskapschef Mikael Linderholm.

Några av ordningsvakternas händelserapporter:

”Ortopedmottagningen hade en patient som slog läkaren med krycka och rev ner saker från väggen. Träffade på henne nere vid entrén och avvisade henne från området.”

”Akuten ringer om en patient som bär kniv. Känd person sen tidigare. Lämnar ifrån sig utan krångel.”

”Överfallslarm på PIVA. Vid ankomst var personen nerlagd på golvet av personal. Assisterade att bära personen till bältessängen.”

Trots ökningen av antalet ingripanden från ordningsvakterna har Region Värmland inte några planer på att utöka bevakningen.

Annons

Christopher Jarnvall

 

Bild: SVT/Skärmdump

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!