Adolf Hitler Uunona vann val i Namibia

Adolf Hitler Uunona vann val i Namibia

Den tyske diktatorns namne har i veckan vunnit ett lokalval i Namibia. ”Att jag har det här namnet betyder inte att jag strävar efter världsherravälde.” Det säger Adolf Hitler Uunona, 54, till tyska Bild. Detta enligt Expressen.

Annons

Namibia var en tysk koloni – Tyska Sydvästafrika – 1884-1915. Här bor idag 25.000 etniska tyskar sedan generationer och många gator (som Bahnhofstrasse och Bismarckstrasse) och platser (som Lüderitz och Helmeringhausen) i landet som har tyska namn.

”Min pappa döpte mig efter den här mannen. Jag tror inte att han förstod vad Adolf Hitler stod för.” Det säger Adolf Hitler Uunona till den tyska tidningen. Uunona menar, att han som barn såg namnet som vilket som helst.

Adolf Hitler Uunona, som kandiderade i valet för partiet SWAPO (South West Africa People’s Organisation), kallar sig helst bara Adolf Uunona, utan mellannamn.

”Som barn såg jag det som vilket namn som helst. Det var först när jag växte upp som jag insåg att den här mannen ville underkasta sig hela världen. Det där har inget med mig att göra.” Det säger Uunona.

Hans fru kallar honom Adolf och han har inga planer på ett namnbyte: ”Det finns i alla officiella dokument så det är för sent för det.”

Adolf Hitler Uunona vann lokalvalet i Oshana – en av 14 regioner i Namibia. Han fick 1.196 röster mot sin motståndares 213.

Christopher Jarnvall

Annons

 

Foto: Bild

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!