Centern har helt tappat fattningen – de skapar nytt migrationskaos!

Centern har helt tappat fattningen – de skapar nytt migrationskaos!

Centerpartiet har gjort en total omsvängning rörande de ”ensamkommande”. När man trodde att partiet äntligen skulle ta sitt förnuft till fånga och ställa sig på de vettiga partierna sida – springer de ändå vänsterns ärenden.

Annons

Centern var inte alls intresserade av stoppa Miljöpartiets föreslagna lättnader i den så kallade gymnasielagen. Centerpartiet bara ville hitta en annan lagteknisk lösning för att låta de så kallade ensamkommande stanna.

”Låt ny humanitär grund gälla ensamkommande”, löd rubriken på en debattartikel från partiledaren Annie Lööf & Co. Det blir förvisso ingen ny ”gymnasielag” – det blir dock något ännu värre.

Centerpartisterna vill öka möjligheterna för migranter som saknar skyddsskäl att få stanna på ”humanitär grund”. Detta skall exempelvis gälla personer med svåra sjukdomar. Men Centern vill även att det skall omfatta ensamkommande som har haft uppehållstillstånd i Sverige.

Annie Lööf är hur som helst väldigt otydlig – i vanlig ordning. Och förmodligen avsiktligt. Man vet inte om undantaget enbart skall gälla de unga som kom under migrantkrisen 2015 eller om det även skall omfatta dem som kommer till Sverige i framtiden.

Migrationspolitiken kommer att bli en rättsosäker popularitetstävling, helt i linje med hur Miljöpartiet på sitt närmast bisarra vis har lyft fram svenska aktivisters band till enskilda ensamkommande som skäl till att de bör få stanna.

Regeringen förordar, att den humanitära skyddsgrunden skall gälla framöver. Det visar det kompletterande förslag till migrationskommitténs betänkande, som regeringen skickade ut på remiss i förra veckan.

Och meddelade media sent på fredageftermiddagen – för att slippa uppmärksamhet.

Annons

Migrationsminister Morgan Johansson (S) har försökt slå i oss, att det enbart handlar om mindre ändringar. Men de regler som regeringen nu vill återinföra var ett viktigt skäl till att Sverige tog emot nästan hälften av alla ”ensamkommande” som kom till EU under 2015.

När det gäller vuxna är undantagen mer generösa än vad de har varit på två decennier. Sveriges regelverk kommer återigen att sticka ut i EU-kretsen med de risker det medför om – eller när – Turkiet börja släppa igenom migranter i nya stora vågor.

När arbetet med den nya lagstiftningen drog i gång hette det att migrationspolitiken skulle bli långsiktig och hållbar. Nu öppnar Centerpartiet i stället för att krisen från hösten 2015 kan upprepas. Man bäddar för kaos.

Så går det när ett gäng fullständigt vettlösa libertarianer får styra Sverige.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!