Trump har diskuterat att införa krigslagar i USA efter möte i fredags

Trump har diskuterat att införa krigslagar i USA  efter möte i fredags

Man diskuterar krigslagar i USA. Detta efter att utredningen kring det påstådda valfusket fortskrider, vilket föranlett att Donald Trump inte har gett upp kampen om att få till en ordentlig utredning av resultatet i årets presidentval och för att ärendet ska avgöras i domstol.

Annons

Enligt uppgifter till flera amerikanska medier, hölls ett möte i Vita huset i fredags, där man diskuterat om att beslagta valapparater, utse Sidney Powell till särskild åklagare och att åberopa krigslagar.

General Michael Flynn gav Trump i helgen rådet att tillämpa krigslagar, något som NB Nyhetsbyrån skrev om igår. I samma artikel skrev vi att man har hittat bevis för att utländska stater har lagt sig i utgången av valet och därmed påverkat detsamma.

Enligt politiksajten Axios profilerade reporter Jonathan Swan, ska Trumps stabschef Mark Meadows och juristen Pat Cipollone flera gånger hårt ha vänt sig emot de idéer som kom från Sidney Powell.

”Högt uppsatta Trumptjänstemän oroas allt mer över att president Trump kan släppa lös – och missbruka – regeringens fulla kraft för att försöka ändra valresultatet”, skriver han.

I svensk press kallas Sidney Powell för konspirationsteoretiker, men i USA är Powell påtänkt att bli ny högsta chef över FBI.

Donald Trump förnekar uppgifterna att man övervägt att införa krigslagar. ”Fake news”, skriver han på Twitter.

Andreas Swedberg

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!