Sverige – hela världens kassako

Sverige – hela världens kassako

Sverige har blivit hela världens kassako. Det har vi nog varit ganska länge, men det har accentuerats på senare år – framför allt efter migrationsvågen 2015. Numera göder vi ovidkommande människor utifrån men struntar i våra gamla fattigpensionärer. De kan käka sin kattmat – om de har råd.

Annons

Idag skrev vi om de närmare 400 miljoner svenska skattekronor som har betalats ut i studiestöd till de s k ”ensamkommande” från 2015. De kan – tack vare den ”gymnasieamnesti” som riksdagen klubbade med Centerns hjälp våren 2018 – mot allt juridiskt förnuft kvittera ut studiestöd och de allra flesta har förstås gjort det.

Detta har försatt oss i en rävsax. För om vi sedan utvisar de ”ensamkommande” som har försetts med svensk skolgång och en massa svenska skattepengar – lär vi aldrig få tillbaka CSN-lånen.

Och närmare en halv miljard svenska skattekronor är en hel del pengar. Nästan en hundralapp per skattebetalare i vårt land.

Och i P4 Värmlands inslag berättade en aktivist på ”Värmland i världen” eller vad det nu hette, att dessa ”ensamkommande” aldrig kommer att bli mottagna i Afghanistan, än mindre få jobb där. Så lika bra att de får stanna i Sverige…

Nu hör det sju till saken att dessa etniska afghaner oftast kom från Iran för några år sedan. Och man kunde absolut inte skicka dem tillbaka till Afghanistan. Då skalle ”alla bli dödade”. Det hävdade i alla fall aktivisten Fatemeh Khavari. Som själv var född i Iran.

Och på henne och andra lögnare lyssnade politikerna.

Centrala studiestödsnämnden (CSN) är en verksamhet som frikostigt har betalat ut våra skattepengar till höger och vänster. Nyligen erfor vi att miljonbelopp gått från CSN till IS-terrorister som kunnat mörda och våldta tack vare svenska studiemedel. Inge koll alltså.

Annons

Men!

På CSN säger man nu, att man visserligen inte tror att man kommer att kunna driva in några svenska skattepengar från Afghanistan (heller), men att man jobbar på att bli bättre…

Jo, tjenare!

För en tid sedan berättade ansvariga för sjukvården i Region Östergötland, att man inte bryr sig om att kräva in sjukhusräkningar för illegala migranter – eftersom man ändå aldrig får betalt. Och då talar vi ändå om, får vi förstå, räkningar som går till exempelvis EU-länder som Rumänien och Bulgarien.

Får vi inte ens ersättning från andra EU-länder, så lär inte ens den mest effektiva CSN-tjänsteman lyckas med Afghanistan.

Så här sitter vi nu. Med närmare niotusen afghaner som generöst nog har fått stanna i Sverige och gå i skolan på vår bekostnad. Men de har inga skäl att få stanna, så formellt skall de bli utvisade.

Jo visst är det ett slöseri. Många kan säkert fylla en funktion i Sverige i framtiden. Men det var väl inte tänkt att alla skulle få stanna – eftersom de inte har formella skäl… Eller var det kanske så de politiska aktivisterna i Miljöpartiet hade tänkt när Gustav Fridolin med emfas talade om att de ”måste få gå ut skolan” innan de skickas hem?

Det är klart att det var så! ”Sverige är ett rikt land, vi har råd”…

Vi är helt övertygade om att strategerna inom framför allt Miljöpartiet och Centern, som har drivit frågan, också har tänkt i flera steg och funderat ut vilka argument som skall användas när de gamla är förbrukade.

Och ingen – allra minst i mainstream-media – har kunnat ställa kritiska frågor och dra ned brallorna på aktivistgänget, vars frenesi bara i detta avseende nu kostar oss skattebetalare nära en halv miljard. Att läggas på alla andra kostnader vi har i sammanhanget.

Så – skall vi våga oss på en kvalificerad gissning: De afghanska gymnasisterna – de före detta ”ensamkommande barnen” – får stanna i Sverige – hela världens kassako. Och våra fattigpensionärer, som byggde det välfärdsland som nu göder helt ovidkommande människor, får fortsätta äta kattmat…

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!