Vilket märkligt år – med ett närmast bisarrt slut…

Vilket märkligt år – med ett närmast bisarrt slut…

Vilket märkligt år det har varit. Corona-pandemin har förstås dominerat det mesta sedan i vintras, när de första fallen började poppa upp i Europa. Men allra märkligast blev nog slutet, när den allvarstyngde ”statsmannen” Stefan Löfven som stigit som en sol under pandemin, föll platt som en pannkaka mitt i julhandeln…

Annons

Corona har hållit oss i sitt grepp detta år och pandemin har förstås präglat oss alla. Ett virus från Kina eller varifrån det nu kommer lamslog en hel värld. Men kanske mest här i västvärlden, där vi dels har en gammal befolkning, dels är livrädda för allt som luktar sjukdom och död.

Vi får kanske vänja oss. I alla fall vid döden. Sverige har väl mest präglats av den ökande kriminaliteten och antalet skjutningar. Fram till den 15 december i år kunde vi räkna in 349 skjutningar allt som allt i Sverige. Ett rekord och en betydande ökning sedan ifjol. Totalt dog 44 personer i dessa eldstrider.

Det handlar om så kallat gängrelaterat våld. Skurkar som skjuter andra skurkar. Kanske ingen större förlust för mänskligheten, när allt kommer omkring. Men förstås en tragedi för de närmast sörjande – och en stor belastning för den skattebetalda offentliga sektor, som vi andra försörjer för att få vår del av.

Det som emellertid oroar polisen är framför allt att många, som inte har något med gängens uppgörelser att göra, faller offer. Sedan 2011 har 46 utomstående skadats eller dödats när de kom i vägen för kulregnet.

Det är det Sverige sanslöst veka och försoffade politiker har givit oss. Man undrar ibland vad som var planen. Den bistra sanningen är nog, att det inte fanns vare sig plan eller ledarskap. Allt har bara tillåtits flyta på under inflytande av ”influencers”, aktivister eller gammelmedia. Och lagstiftare och styrande har baxats än hit, än dit.

Det som känns positivt, mitt i det begynnande haveriet, är väl då att tiderna får nya alternativa media – som NB Nyhetsbyrån och flera andra – att blomstra. Vi saknar aldrig stoff att skriva om, vi vågar framför allt skriva om allt och vi konstaterar, att verkligheten ofta överträffar våra mest vilda fantasier. Och vi växer oss stora.

Det dåliga ledarskap, som Sverige har, kom på ett tydligt och flagrant sätt i dagen under julhandeln och mellandagsrean, när snart sagt var och varannan minister och generaldirektör har ägnat sig åt precis det de med bistra miner har uppmanat oss andra att inte göra: Shoppa runt i vimlet eller göra icke nödvändiga resor.

Annons

Stefan Löfven var ute och julhandlade för fullt, Morgan Johansson passade på att shoppa i mellandagsrean. Lena Hallengren har setts ute i köpladorna både före och efter jul. Magdalena Andersson skidade runt i Sälen och chefen för MSB – Dan Eliasson – tog en flygresa till Kanarieöarna.

Så man får väl säga, att detta märkliga år ändå slutade över – eller under – alla förväntningar:

Först rullas pedofilnätverken inom Centerpartiet upp. Av oss i alternativmedia, förstås. Gammelmedia, vars murvlar har haft kompisrelationer med Federley och kompani, har legat lågt.

Och sedan visade halva Sveriges ledargarnityr sitt exempellöst dåliga föredöme. Ytterligare en del av det eländigt dåliga ledarskap som har försatt oss i den situation vi befinner oss i.

Är 2021 – och framför allt valåret 2022 – får bli städningens år! Basta! Så låt oss nu se framåt mot kommande år och göra något bättre av Sverige än hittills.

Vi önskar alla våra trogna läsare ett Gott Slut på 2020, ta hand om er, festa lagom och med omdöme, så hörs och ses vi på det nya året!

Christopher Jarnvall och hela redaktionen

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!