Gott Nytt År – kan vi få ett år utan det ”goda” hatet?!

Gott Nytt År – kan vi få ett år utan det ”goda” hatet?!

Skulle man önska sig någonting i debatten inför 2021 vore det faktiskt detta: Låt oss slippa vänsterliberaler som – under en eller annan förevändning – ger uttryck för det ”goda” hatet och ursäktar uppmaningar till våld på sociala media eller IRL! Eller låt oss åtminstone slippa den vänsterliberala acceptansen för dessa figurer!

Annons

Alex Voronov är politisk redaktör på liberala Eskilstuna-kuriren. Han uppmanade i en tweet härom dagen till våld mot sverigedemokrater. Han skrev – apropå Nyamko Sabunis hållning mot de konservativa – att SD bör hållas på lagom avstånd för en viss typ av närkontakt – ”återkommande knytnävsslag”.

Och i trådarna får han medhåll av andra ”goda”, som inte vill ta avstånd från en politisk redaktör som på varje anständig redaktion hade fått avsked på grått papper efter en sådan fadäs. Men den liberala tidningens chefredaktör Eva Burman duckar och vill inte ta avstånd från det ledarredaktören skrev. Hon försvarar honom istället.

Liberalen Vorosovs hatiska tweet är bara en i mängden. Det ”goda” hatet slinker alltid igenom med – i bästa fall – en varning.

Vi har aldrig förstått vad som är ”gott” och vad som är ”ont” hat. Vissa hatare är det tydligen synd om, andra hatare skall ”krypa tillbaka in under stenen”.

På samma sätt kan vi följa hur vänstern om inte försvarar så i alla fall förklarar och ursäktar islamistiskt våld i samband med de förkättrade Muhammedkarikatyrerna. Det är ju så synd om muslimerna i största allmänhet, att man får förstå att de blir frustrerade…

Eller hur?! Man baxnar!

Och exakt hur mycket skall man tvingas stå ut med bara för att det är så synd om muslimerna? En halshuggen lärare? En nedmejad grupp människor på en shoppinggata? Massmord på en konsert?

Annons

Detta är ett gift som har spridit sig i samhällskroppen och vi hoppas att få slippa eländet under kommande år. Men det vore nog att hoppas för mycket, tyvärr. Vänstern och även vänsterliberalerna är ständigt på och hugger. Och kommer undan med det.

En anständig tidning som NB Nyhetsbyrån försöker hålla en hygglig ton på redaktionell plats. I kommentarsfälten likaså, även om det blir svårare för en liten reaktion som vår att både göra en tidning och censurera dumheter som skrivs av läsarna. Tyvärr.

Men vi gör så gott vi kan, för vi hoppas att att vi slipper den vedervärdiga ton som idag ofta florerar på sociala media. Det ”onda” hatet brukar teknikplattformarna själva ta itu med. Det är bra. Nu väntar vi bara på att även det ”goda” hatet skall raderas.

För när vi kokar ned det hela: Det finns inget gott eller ont hat. Bara hat. Och de flesta av oss vill väl kunna läsa, kommentera och debattera på sociala medieplattformar utan att bli utsatta för grova tillmälen och trakasserier?!

Att även vänstern håller rent – det är vad vi skulle önska oss inför 2021.

Gott Nytt År, bästa läsare!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!