Allt fler konservativa media ser dagens ljus – det är bra!

Allt fler konservativa media ser dagens ljus – det är bra!

Konservativa publikationer dominerar sociala media och växer sig allt starkare på marknaden. Det är bra. Våra röster behövs i ett etablerat medielandskap där de vänsterliberala tidningarna och skattefinansierade nyhetssändningarna länge har dominerat.

Annons

Det behövs många röster från höger i ett offentligt samtal, som tills helt nyligen har styrts upp av vänsterpolitiker och dito aktivister. Ett samtal där man har förbjudits att säga vissa saker och i bästa fall bara ansetts för en dåre, om man gav luft åt åsikter som etablissemanget inte gillade.

Den tendensen finns fortfarande och nedstängningen av Swebb-TV är väl det färskaste exemplet. Samtidigt har vänstermedia – utan att ifrågasättas och ofta för våra skattepengar – tillåtits ge luft åt en hel drös av aparta och verklighetsfrånvända uppfattningar om tillvaron.

Men förstås, viss självcensur skadar inte någon. Varken till vänster eller höger. Och man måste inte ge luft åt alla åsikter, även om man i princip skall ha rätt att gör det.

Det fina med att det på senare år har poppat upp ett antal nya media eller alternativmedia eller vad man nu vill kalla oss är, att det ges utrymme för fler än en åsikt. Den så kallade åsiktskorridoren har blivit betydligt bredare. Och det var ju bland annat detta vi ville uppnå.

Men ändå fortsätter enskilda skribenter – även till höger – att bakdanta olika nya media. Även oss. Hittar man något, man inte gillar, kastar man sig över det i hopp om att föda sina följare och göda sig själv med en handfull ”gilla”.

Det nya – i våra ögon lovvärda – initiativet Bulletin har precis i starten fått sin släng av sleven av en eller annan gammal bitter föredetting, som själv inte lyckas lyfta debattklimatet och inför en krympande skara läsare tycker att det är roligare att förtala än att framhålla.

Det behövs borgerliga och konservativa skribenter. Framför allt behövs en kraftfull medial opposition från nya media. Och det gäller för oss att hålla ihop. Så låt oss i stället framhålla varandra!

Annons

En klok skribent med rötterna i Iran pekade i en konversation vi hade på, att den sekulära oppositionen mot shahen var betydligt starkare än islamisterna i slutet av 1970-talet. Men de sekulära klarade inte av att sluta leden utan stred sinsemellan. Då tog mullorna över.

Så skall vi inte ha det. Och skall vi gemensamt kunna stärka opinionen för Sveriges viktigaste frågor inför valåret 2022, måste vi hålla ihop. Inte småtjafsa inför öppen ridå. Spelar sedan ingen roll om vi är gråsossar, moderater, kristdemokrater eller sverigedemokrater.

Därför vill vi avslutningsvis förstås framhålla Bulletin, som har knutit till sig flera lovande skribenter och – har vi sett – haft omdöme att tacka nej till andra, mindre lyckade.

Dessutom lyfter vi gärna fram Nyheter Idag, som framgångsrikt har blivit en medieröst att räkna med. Samt förstås veteranen – den alltid läsvärda Ledarsidorna, som träget kämpar på sedan många år.

Det känns mycket trevligare och viktigare att lyfta oss alla! Nästa år är det val. Enade vi stå, söndrade vi falla…

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!