Dan Eliasson avgår – kritiken blev för hård

Dan Eliasson avgår – kritiken blev för hård

Dan Eliasson , generaldirektör för MSB, avgår enligt ett pressmeddelande från myndigheten. Enligt MSB har Eliasson själv tagit initiativ till ett möte med inrikesminister Mikael Damberg.

Skälet till avgången är förstås den omfattande kritik Eliasson har fått med anledning av sin jul- och nyårsresa till Kanarieöarna. De senaste dagarna har också såväl M som KD och SD gått hårt fram i sin kritik.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) är det statliga verk som har tillhållit människor att avstå från icke nödvändiga resor den närmaste tiden och kritiken mot dess högste chef, Dan Eliasson, har därför blivit hård.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!