”Oavsett du är vänster eller höger – lev inte med lögnen mer!”

”Oavsett du är vänster eller höger – lev inte med lögnen mer!”

”Vänster eller höger – lev inte med lögnen!” Det uppmanar vår återkommande skribent och samhällsdebattör Teresia Anicic. Hon jämför hanteringen av sanningar och åsikter i Sverige med hur det gick till i det forna kommunistiska Europa – som Jugoslavien:

Annons

”Alla som har grundläggande kunskaper om de gamla Öststaterna och forna Jugoslaven vet att lögnerna genomsyrade samhället, det är så kommunistiska styren fungerar. Människorna hade allt de behövde (not) och de var fria (not). Regeringen var rättvis (not) och kompetent (not) och det fanns ingen (jo) korruption.

Människor var nöjda eftersom de inte visste bättre, de hade föda på bordet och kunde bila till Kroatiens kust en gång om året längs gropiga, eftersatta vägar. Bli inhysta i en grå skolåda till hotell i sann bolsjevistisk anda. Och helt ärligt, vem behöver det fria ordet när cigaretter och spriten är billig?

Jag ska inte jämföra Sverige med en kommunistdiktatur men nog har vi haft våra ”sanningar” som man ifrågasätter på egen risk. Ingen har hamnat i fängelse för att ha kritiserat PK-samhället och vi torterar inte oliktänkande, i alla fall inte fysiskt. Men social stigmatisering kan vara lika effektivt. Risken att bli utfryst, utpekad, omplacerad eller rent av avskedad.

Så folk håller käften.

För vi svenskar har uppfostrats så, att inte göra väsen av oss och rätta in oss i ledet. En tystnadskultur som är subtil och knappt märkbar men som kan liknas vid en mobbare som flåsar dig i nacken, du vet inte när du åker på en utfrysning. Så du går runt mest hela tiden och är rädd.

För femton år sen stod hela Sverige i givakt och trodde att hundratals barn från Tjetjenien var apatiska. För fem år sedan trodde man att fyrtioåringar från Afghanistan var minderåriga och behövde barnvakt på HVB-hem. Aja baja om du inte trodde på det, vi måste ha rättssäkra åldersbedömningar.

Och invandringen var lönsam, det stod nämligen i DN och på regeringens hemsida och man har vridit sig som maskar på en krok för att ens slippa utreda frågan.

Annons

Fast till slut kröp som vi alla vet sanningen fram. Så varför köper ni fortfarande lögnen?

Sverige är fullt av islamofober. Bland annat en som ryckte huvudduken av en muslim i Farsta. Detta fick en massa politiker att ta på sig huvudduk för nån sorts manifestation, trots att det hela troligen inte ens ägde rum. Hela Sverige förtrycker kvinnor. Tiggeriet är inte organiserat. Sverigedemokraterna är nazister. Oljan ska ta slut. Världen ska gå under. En tonårig autist vet bäst.

Det absurda är att vi parallellt med detta har en debatt om fake news vilket har lett till att alternativa media fått en enormt stor roll att slå sönder de stora plattformarnas monopol på sanningen. Journalister på DN hatar att de inte kan mörka för mycket eftersom alternativmedia med sina knappa resurser drar ner byxorna på dem.

Nyligen försvann Swebb-tv spårlöst.

Har ni ens frågat er varför eller är ni för upptagna med att titta på Let’s Dance? Vissa av er kanske inte ens vet att alternativmedia existerar. Nya tidningen Bulletin ställde frågan till de ansvariga men fick inget svar mer än att det rörde sig om desinformation kring corona.

Oh, really?

Inget nytt under solen, vår yttrandefrihet har under en längre tid varit under attack och jag har censurerats utan att ha brutit ”community regler”. Det räckte att vissa skramlade med sina tomma tunnor. Ska vi då skratta eller gråta åt galenskapen? Vi ska givetvis skratta för man har ännu en gång skjutit sig i foten.

Jag vet inte vart vi är på väg men jag vägrar att gulla med förrädiska makthavare som inte tillåter sanningen eftersom den hotar deras maktpositioner. Att välja den enkla vägen är alltid lättare men när har det sovande folket nånsin skapat förändring? Vissa kallar oss extremister, förlåt men ni är bara löjliga.

Min farfar satt i koncentrationsläger i Dachau, jag hatar extremister.

Er anklagelse är lika absurd som att vänstern skulle bestå av woke-flingor som censurerar skiten ur oss om vi råkar fisa i fel ton, även om det ligger lite närmare sanningen.

Frågan jag vill ställa till DIG är vilken väg du tänker välja? All information finns där ute för den som vågar få lite skrapsår på knäna.

Men om du för en sekund tror att vår politiska adel vill oss väl trots det pågående vansinnet i vårt land, hyser jag ingen större tilltro till dig.Till dig vill jag säga: Fortsätt lyssna på msm. Kliv ur din kista hösten 2022 och sätt krysset där du alltid satt det!”

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!