Företaget XRVision: AFA infiltrerade Trump-anhängarna och stormade Capitol

Företaget XRVision: AFA infiltrerade Trump-anhängarna och stormade Capitol

Ansiktsigenkänningsföretaget XRVision hävdar att antifa (AFA) infiltrerade Trump-demonstranterna och stormade Kongresshuset. Det skriver Washington Times.

Annons

Flera Trump-anhängare har uppgett att antifa-medlemmar (AFA), utklädda som Trump-anhängare, infiltrerade demonstranterna och stormade kongresshuset i USA:s huvudstad på onsdagen.

En numera pensionerad militärofficer berättade för The Washington Times att företaget XRVision använt sin programvara för att göra ansiktsigenkänning av demonstranter och fick mach på två antifa-medlemmar som motsvarade två män som stormat senathuset.

Källan gav fotomatchningen till The Times.

En av männen ar en tatuering som indikerar att han är en stalinistisk sympatisör. Antifa främjar anarki genom våld och vill att Amerika upphör existera till förmån för en staliniststat. ”Inget mer USA” går en protestsång. AFA är också klassad som en terrororganisation i USA.

XRVision har även identifierat en annan man, som förvisso inte är känd för att ha direkta antifa-kopplingar, men som ändå dykt upp i demonstrationer mot klimatet och för Black Lives Matter-protester.

I staden Portland har antifa under det senaste året härjat med våld. Borgmästaren i staden sa tidigare i veckan att antifa försöker förstöra staden och efterlyste hårdare polisåtgärder.

Antifa, som sägs vara en löst rikstäckande organisation, exporterar sina demonstranter till andra städer.

Annons

Andreas Swedberg

Relaterat
Nulägesrapport: Kaotiskt i Washington DC

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!