Efter Coronarestriktioner: Demonstranter i sammanstötningar med dansk polis

Efter Coronarestriktioner: Demonstranter i sammanstötningar med dansk polis

Hundratals svartklädda demonstranter har under lördagkvällen varit i slagsmål med den danska polisen. Gruppen kallas ”Men in Black” och man ogillar Coronarestriktionerna. Dansk polis har gripit ett tiotal demonstranter. Det skriver danska Politiken.

Annons

Oroligheterna på Rådhuspladsen i Köpenhamn startade runt 1830 på lördagkvällen. Runt 300 demonstranter fanns från början och polisen har beskjutits med fyrverkerier. Den danska polisen konstaterar, att de svartklädde demonstranterna tydligt söker konflikt.

Demonstrationen i sig har fått tillstånd att hålla på mellan 1800 på lördagen och 0200 på söndagmorgonen.

Polisen har hög beredskap för att snabbt kunna skingra demonstrationen, som – fruktar man – annars kan urarta till vandalisering. Det skedde vid en liknande demonstration i december.

”Men in Black” är en grupp, vars huvudsakliga syfte är att visa sitt missnöje med Coronarestriktionerna, som Danmark för närvarande är underkastat. Framåt sena kvällen hade antalet demonstranter minskat successivt.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!