Mexikos president inleder internationell strid mot sociala medier efter Trumpcensur

Mexikos president inleder internationell strid mot sociala medier efter Trumpcensur

Twitter och övriga sociala medier har börjat få det rejält hett öronen av en osannolik fiende, bestående av en arg politisk klass som inte låter sig tystas eller censureras. Mexikos president har lovat att stå upp för yttrandefriheten och inleder en kampanj mot sociala medieföretag som anklagas för censur. Det skriver Daily Wire.

Annons

”Jo, sociala medier ska inte användas för att uppmuntra till våld och liknande, men detta kan inte användas som förevändning för att upphäva yttrandefriheten,” sade president Andres Manuel Lopez Obrador. Han hoppas nu att andra länder ska ansluta sig till honom och Mexikos kampt mot sociala medier som verkar för censur.

”Jag kan säga er, att vid det första G20-mötet som vi har, kommer jag att lägga fram ett förslag i den här frågan”. Den vänsterorienterade mexikanska presidenten Andrés Manuel López Obrador lovade i torsdags att ta sig an de teknikföretag som gensvar på de förbud som president Donald Trump och hans administration råkat ut för på sociala medier under den gångna veckan.

Andreas Swedberg

Relaterat
Visselblåsare: Facebook spionerar på sina användare

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!