Rikets ledning har inget som helst ansvar – men vi skall fortsätta betala skatt…

Rikets ledning har inget som helst ansvar – men vi skall fortsätta betala skatt…

Stefan Löfven och hans vänsterregering är usel. Det har vi lärt oss vid det här laget. Och han har krånglat sig kvar vid makten – trots att det 2018 fanns en majoritet emot en socialistisk regering. Igår fick vi också veta, att Löfvens regering inte tar något ansvar.

Annons

Efter valet 2014 slängde Alliansen in handduken. Trots att man hade kunnat fortsätta regera med stöd av SD. På samma sätt som man regerade med stöd av MP – och öppnade vårt land att bli tummelplats för allsköns kostsamma lycksökare från när och fjärran.

Efter valet 2018 hade Moderaterna – åter – kunnat ta ledningen och sätta sig i regering. Bara för att visa att man menade allvar. Men Ulf Kristersson var för ängslig för det. Därmed kunde Löfven krångla sig kvar med hjälp av stödpartierna C och L.

Att sedan sitta i regeringsställning under Corona-pandemin har väl för all del inte varit avundsvärt, men litet ansvarstagande hade man väl kunnat förvänta sig även från en socialistisk regering.

Men Löfven och hans partigängare klarar sig – tack vare att skattemedia gullar med dem.

Carina Bergfeldts nya talkshow i SVT – med våra skattepengar i ryggen – tar väl priset i lismande aningslöshet. Det enda intressanta som framkom var nog att fru Löfven – Ulla, som skulle få klockan Stefan var ute i julrushen och handlade – satt med i Socialdemokraternas samarbetsorgan Broderskaparna. En ansamling, där man kollaborerar med islamister.

Och igår – när skattemedia försökte göra skäl för brödfödan och fråga ut de ansvariga för Corona-hanteringen – kom i stort sett ingenting vettigt fram. Jo, Löfven hävdade visserligen att  han som statsminister har ansvar. Men för vad? Och varför TAR han inte ansvar?

Det lyckades man inte riktigt få fram, trots – det skall ändå sägas – en ambition från SVT som verkade uppriktig.

Annons

Och idag kan den fullkomligt värdelösa regeringen Löfven fortsätta att regera stödd på Centern och Liberalerna. Vi har inte fått mer för våra skattepengar sedan igår – men kraven på att vi skall fortsätta att betala skatt för alt detta kvarstår. Förstås.

Men: Om inte Löfven meddelar vad exakt det är han HAR ansvar för och även TAR det ansvaret – varför skall då vi betala skatt till något som vi inte riktigt kan greppa?

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!