Rappare efterlyst för grovt misshandelsbrott

Rappare efterlyst för grovt misshandelsbrott

På onsdagen i förra veckan attackerade ett gäng två män på öppen gata i Husby i Stockholm. Tillhyggen användes och en av männen slogs medvetslös. En känd rappare misstänks ha ringt in gänget och han är nu efterlyst. Det rapporterar Expressen.

Annons

Sent på onsdag eftermiddag larmades polisen till Husby i nordvästra Stockholm. På platsen fanns två skadade män kring 30. Båda fick föras till sjukhus. Bakgrunden till den grova misshandeln var att en känd rappare bråkade med en person i en bil.

Två män passerade då och undrade vad som hände. Rapparen skall ha blivit arg och kontaktat flera personer som kom till platsen. Vissa bar på tillhyggen och gänget utsatte de två männen för grov misshandel.

Inga misstänkta gärningsmän kunde gripas initialt, men i slutet av veckan greps tre män. Under söndagen häktades männen misstänkta för att ha deltagit i den grova misshandeln. Männen nekar till brott.

Rapparen, som har miljoner lyssningar på Spotify, är tidigare dömd för brott. Han är dock fortfarande på fri fot och efterlyst misstänkt för två fall av grov misshandel. Och polisen söker efter ytterligare personer som kan ha varit inblandade.

Den nu efterlyste rapparen är tidigare dömd för grov misshandel och grovt vapenbrott. Hans texter skildrar ofta en kriminell tillvaro med vapen och droger.

På nyårsafton greps en annan känd rappare, Yasin Mahmoud – känd som ”Yasin” – misstänkt för stämpling till människorov av en annan känd svensk artist. Den rapparen sitter nu häktad.

Christopher Jarnvall

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!