”Johnny Bode-Priset” till Beredskapsmuséet för anmälan mot Aron Flam

”Johnny Bode-Priset” till Beredskapsmuséet för anmälan mot Aron Flam

Johnny Bode-sällskapet, till minne av den mindre nogräknade artisten med samma namn, ger 2021 års Johnny Bode-pris till Beredskapsmuseet i Djuramossa. ”Detta då museets drivande av diverse rättsliga processer och anspråk inte står Johnny Bodes egna mer rättshaveristiska sidor efter.” Det meddelar sällskapet.

Annons

Även i sin fixering vid rättigheter med koppling till andra världskriget minner museet om mannen som givit namn åt priset, skriver man.

”Johnny Bode-priset delas ut till en kulturpersonlighet eller annan offentlig person eller institution som under det föregående året agerat i kompositören, sångaren och skandalartisten Johnny Bode-Delgadas anda, på så vis att han, hon eller den trampat i klaveret, skapat en skandal eller på annat underhållande vis visat fräckhet och/eller ställt till det för sig själv och sin omgivning.”

Priset ifråga består av ett diplom samt en summa pengar som Johnny Bode-sällskapet redan har festat upp. För Beredskapsmuseets del rör det sig om 23.379 kronor och 32 öre som sällskapets medlemmar åt och drack gott för framför sina datorskärmar under sällskapets lika virtuella som coronasäkrade årsmöte på Zoom den 5 januari, meddelar man.

Dessutom skänker sällskapet ett par vita handskar med Johnny Bode-sällskapets logotyp på – ”en persedel som förhoppningsvis, avsaknaden av M-nummer till trots, kan införlivas i museets samlingar.” Symboliken i vita handskar känner var och en som lyssnat till Bodes sångarinsatser i ”Bordellmammas visor”.

Sällskapet, som med en blinkning i regel skänker prissumman till någon som trampat i klaveret, menar att Beredskapsmuséets polisanmälan för Aron Flams förmenta intrång i symbolen ”En svensk tiger” motiverar årets utnämning.

Christopher Jarnvall

 

Annons

Bild: Wikipedia

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!