33 försvunna barn har räddats från människohandeln i Los Angeles

33 försvunna barn har räddats från människohandeln i Los Angeles

33 försvunna barn har räddats från människohandeln i Los Angeles. Detta genom en massiv operation som involverade flera myndigheter, som resulterat i en räddningsaktion av försvunna barn, varav flera har utnyttjats sexuellt, enligt myndigheterna. Det skriver NBC News.

Annons

En misstänkt person greps för människohandeln, sade FBI i ett pressmeddelande under fredagen.

”Operation Lost Angels” inleddes den 11 januari. FBI har meddelat att 33 barn räddats, varav åtta har utnyttjades sexuellt. Flera av de andra offren har utnyttjats sexuellt tidigare och ansågs vara ”utsatta försvunna barn” enligt myndigheterna.

Två av offren har återhämtats flera gånger från en plats som är känd för sexhandel. FBI informerade om att det inte är ovanligt att offren återvänder på egen hand eller genom våld och hot.

”Denna skadliga cykel belyser de utmaningar som offren står inför och de som brottsbekämpning står inför när de försöker hindra offren från att återvända”, sa FBI.

”Offren kanske inte själva identifierar sig som involverade i människohandel eller kanske inte ens inser att de är utsatta”.

Ytterligare detaljer om offren har inte släppts av FBI under helgen.

FBI samarbetade med Los Angeles polisavdelning, Los Angeles County Sheriff’s Department och två dussin andra brottsbekämpande organ. Byråer i andra stater hjälpte också till, inklusive polisen i Kansas, Langston University-polisen i Oklahoma och Arizona Department of Child Safety.

Annons

”Människohandel är ett genomgripande och dolt brott som hotar säkerheten för våra unga, som är framtiden för våra samhällen”, säger Michel Moore, chef för Los Angeles polisen.

Andreas Swedberg

Relaterat
Domar kring människohandel och tiggeri ökar

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!