Danmark: ”Målet är noll asylsökande – islam skall anpassa sig till Danmark”

Danmark: ”Målet är noll asylsökande – islam skall anpassa sig till Danmark”

Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) vill att färre personer söker asyl i landet – betydligt färre än nu. Målet är att Danmark tar emot noll asylsökande. Det skriver Aftonbladet.

Annons

”Vi kan inte ge ett löfte om noll asylsökande, men vi kan gott och väl ställa upp den visionen, som vi också gjorde inför valet (2019, red:s anm). Nämligen att vi önskar ett nytt asylsystem och vi gör vad vi kan för att införa det.” Det säger Frederiksen i en debatt i folketinget.

I fjol tog Danmark emot 1.547 asylansökningar. Det är det lägsta antalet sedan 1998, då man började föra statistik på området. Antalet asylsökande till Danmark har stor betydelse för landets framgång med integrationen. Det menar statsministern.

”Vi skall akta oss, så att det inte kommer för många till vårt land, för då kan vår kraft att hålla samman försvinna. Den är redan utmanad.” Det säger Frederiksen.

Frederiksen säger att tidigare politiker har ”gjort helt fel” eftersom de har ställt för få krav på invandrare som kommer till Danmark, som krav på att de skall kunna försörja sig och ta till sig de ”danska värderingarna”.

Pandemin är en orsak till att färre sökte asyl i Danmark under 2020, men Danmark har också blivit ett mindre attraktivt land på grund av den strikta invandringspolitiken.

Då vågen av asylsökande till Danmark nu är liten börjar nösta steg av invandringspolitiken. Nu skall de antidemokratiska värderingar, som vissa invandrare tar med sig från muslimska länder, bekämpas av den danska regeringen. Det menar integrations- och invandringsministern Mattias Tesfaye.

”Danmark skall inte anpassa sig till islam. Islam skall anpassa sig till Danmark.”Det säger Tesfaye.

Annons

Just nu behandlas flera förslag i folketinget kopplade till detta. Bland annat ett förslag om att skärpa straffen för imamer och predikanter som håller kvar kvinnor i äktenskap mot deras vilja – samt att förbjuda donationer från Saudiarabien och Qatar till danska moskéer.

Antalet asylsökande 2020 är mindre än en tiondel av det antal, som sökte asyl i Danmark 2015. Under den stora migrationsvågen det året registrerades det drygt 21.300 asylansökningar i landet.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!