Skola i Karlskoga utsatt för sabotage

Skola i Karlskoga utsatt för sabotage

Flera våningsplan i två byggnader på Bregårdsskolan i Karlskoga har omfattande vattenskador efter ett sabotage. Någon eller några har förstört vattenlås på handfat och sedan satt på kranarna. Det skriver SVT.

Annons

Toaletterna på övervåningarna i A-huset och C-huset på Bregårdsskolan som har fått handfatskonstruktioner förstörda.

Per-Arne Jibbefors, fastighetsförvaltare Karlskoga kommun: ”Det är någon eller några som gått in och slagit sönder vattenlåsen på ett antal toaletter, slagit på vattenkranen, låst dörren utifrån och sedan gått till nästa byggnad och gjort likadant.”

Sabotaget har skett någon gång under måndageftermiddag förra veckan och upptäcktes inte förrän oå tisdagen, när städpersonal upptäckte att det rann vatten efter väggarna.

Sabotaget är polisanmält, men det finns för närvarande ingen misstänkt. Skadorna är omfattande, eftersom vatten sökt sig flera våningar ned i byggnaderna.

Man bedömer att der handlat om skador för mellan en halv miljon och en miljon kronor.

Kan bli ersättningskyldiga
Nu väntar ett omfattande arbete med att reparera skadorna och försöka få ersättning från försäkringsbolag.

”Även om vi ersätts så har kommunen en självrisk som ska betalas på 250.000 kronor och de som går på högstadiet är minderåriga. Just nu finns ingen misstänkt, men det kan i förlängningen innebära att vårdnadshavare får ersätta oss.” Det säger Jibbefors.

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!