Morgontrötte Ygeman börjar i fel ände…

Morgontrötte Ygeman börjar i fel ände…

Regeringen kallar till presskonferens i arla morgonstund. Ygeman står och läser innantill i något dekret, som en halvvaken kommunikatör har författat under natten. Skall vi bli imponerade över regeringens handlingskraft?

Annons

Nej, denna gäng handlade det inte om att vi inte fick resa eller shoppa – samtidigt som halva regeringen förberedde sina skid- eller solsemestrar eller planerade en tur i shoppinggallerian. Denna gång gällde det digitala vaccinpass.

Digitaliseringsminister Anders Ygeman, som av någon outgrundlig anledning tagit sig ur karantänen efter skandalen med Transportstyrelsens läckta uppgifter, stod med sin vanliga påklistrat allvarliga min och låtsades vara statsman.

Eller också var han bara morgontrött. Särskilt statsmannalik var han i alla fall inte.

Det roliga med regeringen är väl att de börjar i fel ände. Bättre hade varit att se till att folk som behöver det får vaccin. Sedan kan man fixa pass. Nu blir det litet som att dela ut vanliga pass till folk som inte får resa utomlands…

Är det någon som har kvar förtroende för det där Rosenbadgänget?!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!