Ett monument över en havererad energipolitik

Ett monument över en havererad energipolitik

Vänsterns vurm för vindkraften är som ett monument över en havererad energipolitik. Visst är det tilltalande med ren, återvinningsbar energi. Men vindkraften fungerar inte. Tänk om, gör rätt!

Annons

För ett par dagar sedan gick skattemedis i form av SVT ut och uppmanade oss att spara el när det är kallt. Först skrev man i rubriken att folk inte ”ska” dammsuga när det är så här kallt. Det ändrades sedan till en mindre tvingande uppmaning.

Visst, det är väl alltid bra att spara. Men såklart nämnde man inte med ett ord, att Sveriges havererade energipolitik är självförvållad.

Elpriserna är höga, därför att vi har undermåliga energisystem. Vindkraften – vänsterpolitikernas stora projekt – är inte bara förfulande för miljön och störande för grannarna. Den levererar inte heller.

Just nu producerar vindkraften el för fem procent av sin kapacitet.

Men regeringen satsar ändå stort på vindkraft, som inte fungerar när det är kallt. Och då måste vi importera kolkraft från grannarna Tyskland och Polen. För det överskott av energi vi har i Norrland exporteras österut. Det lyckas inte lösa skåningarnas elbrist.

Den svenska regeringen är fullkomligt oduglig. Också på energiområdet. Och skattemedia får i uppdrag att försöka mörka detta. Det är inte kylan som gör att Sverige riskerar elbrist. Det är vår inkompetenta statsledning och deras havererade energipolitik.

Hade vi låtit bli att satsa på vindkraft och behållit och byggt ut kärnkraftverken vi har, då hade vi sluppit den här cirkusen. Och vi hade kunnat dammsuga även en kall vinter.

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!