WHO: Fladdermöss eller myrkottar spred viruset

WHO: Fladdermöss eller myrkottar spred viruset

Världshälsoorganisationen WHO presenterar sina slutsatser, då det gäller Coronavirusets ursprung i kinesiska Wuhan. Experterna tror, att det antingen handlar om myrkottar eller fladdermöss. Det skriver Omni.

Annons

Kina hävdar, att man ”alltid har stöttat WHO”. trots detta släpptes de utländska experterna först inte in i landet för att undersöka virusets ursprung. De experter som nu deltar i undersökningen anlände till Kina redan i mitten av januari, men har suttit i karantän och kunde starta sitt arbete först vid slutet av månaden.

WHO har förhandlat med Kina i månader för att få släppa in sina experter. Till slut fick man tillstånd. Experterna har tidigare bl a kritiserat Kina för att landet agerade alltför långsamt, något NB Nyhetsbyrån skrev om tidigare.

WHO:s ledning under den tidigare marxistiske revolutionären Tedros Adhanom Ghebreyesus har under lång tid pekats ut som alltför undfallande gentemot Peking. Det var ett vägande skäl till att USA beslöt att lämna WHO under president Trump.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!