Hultqvist – vänsterdemagogen

Hultqvist – vänsterdemagogen

Försvarsminister Peter Hultqvist är en av få i innevarande vänsterregering vi tidigare har haft viss respekt för. En saklig doldis som verkar ha twittrat mindre än kollegerna och istället gjort sitt jobb. Men nu har han fallit. Igen.

Annons

Första gången föll han för ett par veckor sedan när han kallade SD-anhängare för ”grisar”. Det gör man inte i en demokrati. Och inte ”brunråttor” eller något annat heller. Men sossarna är stressade.

Nu var Hultqvist i bråk igen. Denna gång i Aktuellt med SD:s partiledare Jimmie Åkesson. Bråket handlar om den ledare eller debattartikel Hultqvist skrev i Dala-Demokraten för ett tag sen.

Vad han nu skulle göra det för. Bättre att han ser till att försvaret fungerar än hoppar in som partiarbetare i en alltmer pressad socialdemokrati.

Som Jens Ganman skriver i ett inlägg om försvarsministerposten:

”Det är en symboliskt laddad befattning. Precis som justitieministerns. Både Peter Hultqvist och Morgan Johansson borde kanske tänka ett extra varv innan de ställer sig på de ideologiska barrikaderna. Tyvärr är de för dumma – och/eller fräcka – för att låta bli.”

Hultqvists inhopp var förstås sossarnas sista kort att spela ut. Den ende i regeringen som har något som påminner om statsman över sig. Men nu är han också körd.

Försvarsministern kommer inte att plocka några politiska poäng med sitt låga demagogiska inhopp och han lär inte locka tillbaka de socialdemokratiska väljare som har lämnat S för SD. Han har bara sänkt sig i allas ögon.

Annons

Men detta desperata utspel visar väl hur stressat maktpartiet Socialdemokraterna är över Moderaternas och Kristdemokraternas närmande till Sverigedemokraterna.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!