Pompeo: WHO är korrupt – betydande bevisning att corona skapades i labb

Pompeo: WHO är korrupt – betydande bevisning att corona skapades i labb

Tidigare utrikesminister i USA, Mike Pompeo, sa tidigare i veckan att det finns ”betydande bevisning” för att coronaviruset härstammar från ett kinesiskt laboratorium, vilket om det stämmer, väcker en del tvivel då Världshälsoorganisationen i tisdags gick ut och sa att deras bedömning är att det sannolikt sprids från djur till människor. Det skriver Fox News.

Annons

Pompeo sa i veckan till Fox News att Trump-administrationen valde att lämna WHO eftersom organisationen är ”korrupt”. Han sa även att han hoppades på att Kinas inflytande över organisationen inte hade påverkat dess slutsatser om ursprunget till Covid-19.

”Jag måste säga att anledningen till att vi valde att lämna Världshälsoorganisationen var att vi ansåg att organisationen var korrupt,” sa Pompeo. ”Organisationen hade politiserats. WHO tog ett knä för president Xi Jinping i Kina. Jag hoppas att detta inte är fallet efter vad de har meddelat idag”, med anledning av att WHO presenterade sina första resultat under tisdagen, efter det att en expertgrupp varit på plats i Wuhan för att utreda virusets ursprung. WHO sa under presskonferensen att man föreskrev att ytterligare forskning och utredningar behövs.

Pompeo säger att han hoppas att WHO-teamet fick möjlighet att intervjua Wuhan-läkare och tekniker som inte har potentiell samhörighet med det kinesiska kommunistpartiet, som har spridit konspirationsteorier om virusets ursprung, om att det var den amerikanska armén som stod bakom den ursprungliga spridningen.

Andreas Swedberg

Relaterat
WHO: Fladdermöss eller myrkottar spred viruset

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!