”Socialdemokraternas sluggerkampanjer ger lysande valresultat – för Sverigedemokraterna”

”Socialdemokraternas sluggerkampanjer ger lysande valresultat – för Sverigedemokraterna”

Det handlar om taktik för att vänstern vill försöka skrämma väljarna för SD. Vänstern gör vad den kan för att undvika att tala om sina egna tillkortakommanden. Det skriver Rick Svartmyr, tidigare verksam i det internationella näringslivet och numera återkommande krönikör på NB Nyhetsbyrån: 

Annons

”Valet 2022 blir en folkomröstning om Andra världskriget? Den som påstår det är visserligen samma AB-krönikör som hoppades på total corona-kris i Danmark så att hon kunde förödmjuka våra stackars danska bröder och systrar samt gotta sig i deras olycka. https://mobile.twitter.com/juanitafranden/status/1308316823234936833

Lyckligtvis, och ordet kan inte en anständig människa betona starkt nog, kom hennes förväntningar helt på skam den gången men det hindrar inte att hon kan få rätt den här gången.

Dock känns det som om vi redan haft några val som i princip varit folkomröstningar om Andra världskriget.

Hitler, trettiotalet och nazism tycker jag har varit frekvent på tapeten i åtminstone de tre senaste valrörelserna. Socialdemokraterna anlitade ju t.o.m Henrik Arnstad som ett slags kombination av val-lokomotiv, historisk expert och strategisk rådgivare ett bra tag och Stefan Löfven citerade ofta och vördnadsfullt detta orakel.

Resultatet av den socialdemokratiska strategin har blivit tre lysande succe-val på raken för Sverigedemokraterna.

Att vinna hundratusentals nya supportrar i tre raka val är ju en slags politisk motsvarighet till fotbollens äkta hat-trick och för att det ska lyckas krävs ju ofta att motståndaren klantar sig. Och det har sossarna gjort med besked eftersom många väljare visat sig vara mer intresserade av sina aktuella vardagsproblem i Sverige än att höra socialdemokraterna än en gång orera om vad som skedde i Tyskland för sjuttio-åttio år sedan.

Inte minst som Socialdemokraterna själva inte gjorde en helt odiskutabelt snygg figur under WW2.

Annons

Socialdemokraterna har visserligen i grunden en poäng såtillvida att SD:s historia innan Jimmie Åkesson blev partiledare inte är ärofull. Det vet SD-väljarna och väldigt få av dem uppskattar SD för hur de var på nittiotalet. De röstar på Sverigedemokraterna TROTS Sverigedemokraternas historia och inte PÅ GRUND AV den. Det verkar Socialdemokraterna aldrig begripa.

Och SD-väljarna röstar som de gör för att de tycker att Jimmie Åkesson reformerat partiet, erbjuder förslag till lösningar på de problem som känns angelägna och för att alternativet inte har några förslag till lösningar alls utan bara har ständigt och upprepat tjat om Tredje Riket och Adolf Hitler att erbjuda.

På sistone har socialdemokraterna skickat fram sin tidigare minst impopuläre minister, Peter Hultqvist, för att ge extra tyngd åt gormandet om Trettiotalet. Dock missar man helt att Hultqvist tidigare relativa popularitet säkert berodde på att han tidigare undvikit Nazi-sluggandet och därför upplevts som förhållandevis saklig och sansad jämfört med Morgan Johansson, Annika Strandhäll och de andra. Nu lär den relativa populariteten vara ett minne blott…

Men vill sossarna prova samma recept en fjärde gång i total avsaknad av ”tangible results” från sitt åttaåriga regeringsinnehav så får de väl göra det. The definition of insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results….

Vill de annars förnya sig lite så kan ju Socialdemokraterna låta Valet 2022 bli en folkomröstning om Djingis Khans blodiga erövringståg från Mongoliet på 1200-talet istället. Någon koppling mellan Djingis Khan och Jimmie Åkesson kan säkert den gode Arnstad koka ihop åt sossarna…

Men vem vet, det kanske går hem i de svenska stugorna…

Allt är ju bättre för sossarna än att valet handlar om Löfvens misslyckade mål för arbetslösheten, den allt grövre gängkriminaliteten, de alarmerande bristerna inom vården, problemen i skolan, dödsoffren i pandemin, Dan Eliassons senaste fallskärm, de många fattigpensionärerna, elbristen som tvingar oss att ransonera dammsugningen, det ur medborgarens perspektiv allt oförmånligare samhällskontraktet och allt annat i regeringens långa pärlband av hopplösa och skändliga tillkortakommanden.”

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!