Sölvesborg toppar IVO:s granskning av Corona-hantering

Sölvesborg toppar IVO:s granskning av Corona-hantering

Alla Sveriges regioner har fått kritik av Inspektionen för vård och omsorg , IVO, för att de inte bedömde äldre människor individuellt, när de smittades av Corona. IVO har också granskat Sölvesborgs kommun, som klarar sig helt utan kritik. Det konstaterar BLT.

Annons

Kommunstyrelsens ordförande Louise Erixon (SD) skriver på sin FB-sida och refererar till BLT:

”Det alla kritiserades för var att personer som bodde på särskilda boenden inte fick individuella bedömningar. Om de blev så sjuka att de behövde intensivvård beslöts att boende på särskilda boenden alltid skulle flyttas över till palliativ vård. Det innebär att bara symptomen behandlades och att man inte satte in vård för att de skulle överleva.

Efter coronakommissionens kritik har IVO granskat hur ett antal kommuner hanterar coronasmittan. En av de kommuner som har granskats är Sölvesborg och IVO var nöjda med vad de såg.”

IVO konstaterar i sitt beslut, som också avslutar ärendet: ”IVO har i tillsynen intervjuat medicinskt ansvarig sjuksköterska och regional chefsläkare. De uppgifter som framkommit vid intervjuerna föranleder inte IVO att vidta någon ytterligare granskning av Sölvesborgs kommun.”

Christopher Jarnvall

 

Bild: Louise Erixon/Facebook

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!