”Varför tillåter inte EU svenskt snus?”

”Varför tillåter inte EU svenskt snus?”

EU:s cancerplan tar ingen hänsyn till försök att skademinimera. Man drar livsmedel, alkohol och tobak över en och samma kam.  Samtidigt som man subventionerar en del av produktionen, som är viktig för många EU-länder.

Annons

Anders Milton är ordförande i Snuskommissionen, läkare och tidigare bl a chef för Svenska Röda korset. Vi samtalar om EU:s klåfingrighet vad det gäller att lägga sig i människors vardag – samt skademinimering vid tobaksbruk. Och varför accepterar inte EU snuset?!

Milton var en tidig förespråkare av sprutbyte åt narkomaner. Han driver också på för att exempelvis svenskt snus eller heat-not-burn-produkter skall accepteras som ett mindre skadligt alternativ till cigaretter och en hjälp för den som vill sluta röka.

Christopher Jarnvall

 

Se hela intervjun nedan:

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!