Huvudvittnets trovärdighet har ”fullständigt havererat”

Huvudvittnets trovärdighet har ”fullständigt havererat”

Karl Hedin – företagare, jägare och debattör – har mot sitt nekande sedan 2018 varit misstänkt för att ha planerat alternativt ”tänkt” jaga varg. Hans tillvaro har delvis vänts upp och ned i och med att han under utredningen är berövad sina jaktvapen. NB Nyhetsbyrån har följt fallet.

Annons

Nu såg det ut att bli rättegång med början den 22 februari – men stalltipset just idag är att fallet läggs ned helt. Det har visat sig att åklagarens huvudvittne är misstänkt för stämpling till mord och det gör att hon – med ord av Hedins företrädare, advokaten Svens Severin – ”fullständigt havererat” som åklagarvittne.

Det är med andra ord alltså inte osannolikt att hela målet läggs ned under dagen. Stalltipset har annars varit att Hedin skulle komma att vinna en rättegång och frikännas helt. Hela vargmålet har blivit föremål för olika känslor men många har talat om ”justitiemord” i sammanhanget.

Christopher Jarnvall

 

Se hela intervjun med advokat Sven Severin här:

 

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!