Justitiemordet på Karl Hedin kan få ett abrupt slut idag

Justitiemordet på Karl Hedin kan få ett abrupt slut idag

Sedan 2018 har det pågått olika förundersökningar och rättsprocesser mot företagaren, jägaren och samhällsdebattören Karl Hedin. Idag kan åklagaren tvingas lägga ned hela målet och en snart treårig mardröm avslutas för Hedin.

Annons

Oavsett vad man har för inställning till vargstammen i Sverige kan man ändå konstatera, att samhällets resurser har utnyttjats till det absurda i detta fall och att beteckningen justitiemord är på sin plats vad gäller hanteringen av Karl Hedins fall. NB Nyhetsbyrån skrev en serie artiklar om detta sensommaren 2020.

NB Nyhetsbyrån har också uppfattningen att vi skall ha en vargstam i Sverige – vargen tillhör vår fauna – men att denna måste hanteras i samråd med människor som bor i den aktuella bygden och inte beslutas av aktivister på Södermalm eller i Rosenbad.

Och är det verkligen rimligt att lägga ned många miljoner på denna process – när fallen av våldet och mord människor emellan i vårt samhälle läggs på hög i brist på resurser?!

Karl Hedin har under många år engagerat sig i vargfrågan och blivit ett rött skynke för ”vargkramarna” och andra aktivister som har sett det som sitt kall att få bort honom från arenan. Därför har en fjäder blivit en höna i fråga om ett rättsfall, där Hedin numera sägs har ”tänkt” jaga varg. Rättegången är utsatt till måndag 22 februari.

I skrivande stund lutar det dock åt att hela spektaklet läggs ned. Åklagarens huvudvittne är enligt uppgift misstänkt för stämpling till mord – och stämpling till mord på människor lär (fortfarande) trumfa stämpling till mord på varg enligt svensk lagstiftning. Åklagaren har med andra ord antagligen inte så mycket annat att göra än att lägga ned fallet.

Vad som än händer – och stalltipset är väl alltså, att det hela läggs ned idag – har Hedin fått ett treårigt straff, berövats sina jaktutrustning och tvingats löpa gatlopp i media sedan 2018 – även i handbojor och fångdräkt. För något som i allra värsta fall bara var en förflugen tanke…

Christopher Jarnvall

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!