Ögonvittne till islamisternas terror

Ögonvittne till islamisternas terror

För några år sedan kom boken ”Kobanesyndromet – min berättelse från kriget” av Dorpec Kobane. Det är brutal skildring av verkligheten under åren 2014-16, då IS härjade som värst i de ockuperade delarna av Syrien och Irak.

Annons

Den svensk-kurdiske fysioterapeuten Dorpec Kobane for ned från Sverige som frivillig för att hjälpa till som sjukvårdare i den då inringade kurdiska staden Kobane. Hans berättelse borde stämma till eftertanke, när vi nu tar emot dessa terrorister, som kommer tillbaka.

Vi missade att recensera boken 2018, då den kom ut. Nu får den dock ny aktualitet, när Borås och andra städer förbereder sig på att hantera ”återvändarna”.

Dessa terrorister – ofta födda och uppvuxna i Europa och Sverige – radikaliserades här. Inte i Mellanöstern. Och de utförde vidriga grymheter på plats. Nu är de på väg till Europa och Sverige igen. Och i Sverige vet vi egentligen inte hur de bör hanteras.

De får skyddade identiteter och fortsätter att ta hand om sina barn. Och alla tillåts de leva mitt ibland oss i vårt samhälle. Vem vill egentligen bo granne med dem???

Dorpec Kobane har – sedan han kom hem – pekat på alla de problem vi har framför oss – och som naiva svenska politiker och myndigheter inte är vuxna att klara av. Och han pekar på den obefintliga integrationen.

En mycket läsvärd bok om terroristernas framfart. Samma terrorister som nu kommer till Sverige utan att lagföras. Och som fortsätter att vara en krutdurk mitt ibland oss.

Christopher Jarnvall

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!