Ygeman ljög – kan få sparken för andra gången

Ygeman ljög – kan få sparken för andra gången

Om Dan Eliasson är de socialdemokratiska ämbetsmännens egen olycka, måste man man ändå konstatera, att han nära nog har sin like i S-ministären. Olyckan Anders Ygeman håller på att få sparken – igen.

Annons

Förra gången handlade det om hans inblandning i skandalen med Transportstyrelsen. Denna gång skall han ha använt nationella beredskapspengar för att lösa specifikt Stockholms energiproblem. Om detta rapporterar bl a Dagens Industri och Riks.

Och detta trots att Ygeman för några månader sedan avfärdade elbrist i Skåne som ”politiskt utspel”.

Nu handlar det om att Anders Ygeman och Svenska kraftnät använde nationella beredskapspengar till privata bolag som skulle lösa Stockholms problem. Det rörde sig om miljardbelopp – pengar som är avsatta för kris i händelse av krig, terror och naturkatastrofer.

Allt detta för att S-regeringen inte förmår att lösa elbristen i Sverige utan väljer att sopa problemen under mattan. Den paniklösning som Ygeman nu har fipplat ihop blir dessutom fyra gånger dyrare än det var tänkt.

Vi har ofta undrat vad olyckan Eliasson har för ball-grip på regeringen, eftersom han ständigt återkommer i ny tappning. Nu måste vi ställa oss samma fråga rörande Anders Ygeman. Killen måste ju helt enkelt få sparken även denna gång! Men likväl väntar en reträttpost om hörnet…

Oppositionen har ställt frågor om ministerns agerande – och han ljög. Nu har han KU-anmälts av Sverigedemokraterna och näringsutskottets moderate ordförande har kallat honom till förhör.

Vi skall väl också hoppas, att även M är med på en KU-anmälan och en misstroendeförklaring. Ordföranden Lars Hjälmered (M) verkade inte främmande för att hänga på SD i anmälan, när han kommenterade saken på Riks.

Annons

Vårt kära Sverige börjar alltmer likna en cirkus eller ett gammalt öststatsland, där politrukerna struntar i lagar och förordningar och gör litet som de vill medan de lappar och lagar i ett havererat system.

Christopher Jarnvall

 

Bild: Bloomberg

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!