”Det gick snabbt att bli av med tiggeriet – och polisen följde upp”

”Det gick snabbt att bli av med tiggeriet – och polisen följde upp”

Jodå, det går att förbjuda och bli av med tiggeri i en kommun. Om viljan finns. Nejdå, man behöver inte acceptera ett konsulat vars besökare stör och skräpar ned i omgivningen. Kommunen kan agera. Jodå, det går att bygga vackra hus – det tänker man göra på Lidingö framöver.

Annons

Daniel Källenfors (M) är kommunstyrelsens ordförande i Lidingö stad. Han berättar om hur tiggarna tog sitt pick och pack och drog iväg. Och hur polisen följde upp tiggeriförbudet. Han berättar också om processen med att få bort afghanska konsulatet från ön. Dess besökare stör och skräpar ned i grannskapet.

Vi pratar också om en ny era vad gäller byggande på Lidingö. Inga fler hus som liknar ”bilbatterier”. Nu skall det byggas vackert i framtiden. Det vill Moderaterna som sitter i tämligen trygg ledning i Lidingö – tillsammans med tre andra borgerliga partier.

Christopher Jarnvall

 

Lyssna gärna till hela det intressanta samtalet:

 

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!