Politikerna är inte vuxna att hantera migrationsproblemen

Politikerna är inte vuxna att hantera migrationsproblemen

Patrik Engellau är f d diplomat och numera företagare, debattör och nestor inom svenskt tankesmide. Han startade Den Nya Välfärden för snart 35 år sedan och är fortfarande verksam. 

Annons

Han fick igenom skolpengen på 1990-talet, har försökt lansera liknande modeller inom sjukvården och är numera kanske mest känd för sin mycket lästa blogg ”Det goda samhället”. En blogg som till stor del – men inte bara – pekat på problem med migrationen.

Engellau såg tidigt att den svenska migrationspolitiken inte skulle hålla och konstaterar idag, att han fick rätt. Men konstaterar också besviket att politikerna inte verkar vara vuxna rollen att hantera problemen.

Christopher Jarnvall

 

Lyssna gärna på hela samtalet medan:

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!