Ett skandalöst rättshaveri

Ett skandalöst rättshaveri

Industrimannen och jägaren Karl Hedin står åtalad för att eventuellt ha planerat att skjuta en varg. Ingen död varg har dock påträffats. Polisen och åklagarväsendet har lagt ned enorma resurser på att sätta dit Hedin. Detta är en stor rättsskandal.

Annons

Kriminologen Leif  GW persson menar, att det är aktivister av ”varg-älskare” i polisgruppen som ligger bakom att man har drivit utredningen vidare trots att ingen skjuten varg har hittats.

Persson tror inte på en fällande dom för att Hedin skulle ha planerat att skjuta en varg. Han anser även att kostnaderna för polisutredningen har fått skena iväg på ett oförsvarligt sätt.

”Det här har kostat mer än ett spaningsmord. Det är en jävla massa poliser och experter inkopplade. De verkar ha haft obegränsat med resurser för en varg som de inte ens kan presentera ett hårstrå på.” Det menar Leif GW Persson.

Persson har onekligen en poäng. Och resurserna – det handlar om miljoner skattekronor och ett rättsväsende som varit på hugget i snart tre år – hade istället kunnat användas på alla ouppklarade skjutningar, sprängningar, förnedringsrån eller våldtäkter.

NB Nyhetsbyrån har tidigare skrivit en del om fallet. Men vi är inte negativa till varg. Tvärtom. Vi anser att vargen gott kan finnas i Sverige. Den är en del av vår fauna, men man måste också ta hänsyn till de människor och husdjur som bor i alla de vargrevir, som ett gäng miljöbyråkrater placerar ut.

Framför allt ser vi gärna ett rejält tilltaget vargrevir bland aktivisterna på Södermalm i Stockholm. Det vore ett exotiskt och trevligt inslag i stadsbilden.

Och fallet Karl Hedin visar tydligt, att det inte längre går att lita på vårt rättssystem. Det är det värsta i denna historia.

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!