”Skrek ’Allahu akbar’ innan attacken i Vetlanda”

”Skrek ’Allahu akbar’ innan attacken i Vetlanda”

Journalisten Joakim Lamotte skriver på sin Facebooksida, att det är obegripligt, att polisen har avskrivit attackerna mot sju människor i Vetlanda som terrorbrott. Gärningsmannen skrek faktiskt ”Allahu akbar”. Nedan inlägget:

Annons

”Det var i onsdags som den afghanske medborgaren Tamim Sultani attackerade sju personer i Vetlanda. I inledningsskedet utreddes attacken som misstänkt terrorbrott, vilket senare avskrevs.

När polisen fått frågor om saken har man svarat i svepande ordalag och inte givit några konkreta förklaringar. Men nu kan jag avslöja nya omständigheter kring dådet i Vetlanda.

Jag har precis gjort en intervju med en av personerna som knivhöggs i Vetlanda. För att inte röja mannens identitet kommer jag inte gå in på detaljer, men mannen är mycket tagen och börjar gråta flera gånger under vårt samtal.

Han vet inte hur han någonsin kommer att kunna våga gå på gator och torg igen, samtidigt som han är tacksam över att han lever. Han uttrycker också missnöje mot våra politiker som, enligt honom, bär ansvar för att ha skapat det här otrygga samhället.

Under samtalet frågar mannen mig flera gånger: ’Hur ska vi göra för att folk skall förstå? Varför blundar politikerna för problemen? Måste de själva råka ut för något innan de tar situationen på allvar?’

Mannen berättar även ingående om hur det gick till när han blev attackerad och det han minns allra tydligast är att Tamim Sultani skrek ’Allahu akbar’ innan han högg kniven i honom.

Allahu Akbar’ är arabiska och betyder ’Gud är större’ på svenska och är ett vanligt uttryck inom islam. Frasen ’Allahu Akbar’ är även vanligt förekommande när terrorister begår islamistiska terrordåd.

Annons

Mannen jag intervjuar undrar nu varför man inte utreder det som ett terrorbrott trots att Tamim Sultani skrek ’Allahu Akbar’ innan han högg ner folk med kniven. Mannen säger även att han har svårt att prata om det som hänt men vill ändå att jag publicerar hans berättelse så att sanningen kommer fram.

För information så är det offret som kontaktat mig för att han vill berätta om händelsen.”

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!